Hírlevél

 

Sang Whang úr sikeres mérnök-tudós feltaláló. Fiatalodás című könyvében laikusoknak is érthető módon mutatja be az egészség és az öregedés visszafordításának folyamatait. Itt most a könyv kivonatos változatát ismerhetjük meg.

Bevezető

Ahhoz, hogy rájöjjünk, hogyan fiatalodhatunk, először ismerjük meg a az alkáli (lúgos kémhatású, vagy magas PH-jú - e szavak jelentése ezen cikkben azonos) étrend hatására beinduló és az öregedés ellen ható folyamatokat.

Japánban néhány évig a természetes egészségjavulást elősegítő berendezésekkel foglalkoztam. E közben nemcsak tanúja voltam sok csodásnak tűnő fiatalodásnak hanem magam is tapasztaltam.

Mint tudós, mérnök és feltaláló próbáltam megérteni és magamnak is elmagyarázni a jelenségeket tudományos szemszögből, ezekre a vegyianyag-mentes természetes egészségjavító készülékekre próbálván alkalmazni a tudományos alapelveket. Tanulmányozás közben rájöttem, miről is szól az emberi öregedés. A nagy hír az, hogy a ezzel az elmélettel a fiatalodás megmagyarázható és BÁRKI AKI CSAK AKAR MEGFIATALODHAT.


Az öregedés folyamata

Azért öregszünk, mert a belső folyamataink által generált salakanyagokat, és bevitt méreganyagokat nem távolítjuk el magunkból teljes mértékben és ezeket a hulladékokat egyre inkább felhalmozzunk a testünkben. 

Testünk működése és a testhőmérséklet fenntartása érdekében sejtjeink tápanyagokat égetnek el. Minden étel fő összetevői a szénhidrátok, fehérjék és zsírok, függetlenül attól, hogy az adott étel drága vagy olcsó, ínyencfalat vagy gyorséttermi, zöldség vagy hús, lúgos vagy savas. És mindegyikük mindössze négy elemből épül fel: szén, nitrogén, hidrogén, oxigén.

Miután ezek a tápanyagok a sejtekben elégnek (oxidálódnak), természetes savakká válnak: szénsavakká, húgysavakká, tejsavakká, zsírsavakká, ammóniává stb. A zsírok már oxidálódás előtt is savas kémhatásúak. Érdekes, hogy az oxigént kínaiul két karakterrel írják: „sahn-so”. Ezek szó szerinti jelentése: sav eredet (gyökér). 

Ezek a savas hulladékok és méreganyagok – miután először feloldódnak a vérben - folyadékban oldva vizelet vagy izzadság formájában eltávoznak a szervezetből. Testünk minden elemének alkotóanyagát a vér szállítja helyére és ahhoz hogy szervezetünket elhagyja, először megint oldódnia kell a vérben. Bárki aki valamely diéta hatására tíz font (kb. 4,5 kilogramm) súlyt veszít, annak nagy részét a vizeleten keresztül távolítja el.
Sajnos az életvitelünknek és a környezetnek köszönhetően (mint túltápláltság, túlórázás, túlmunka, túlfogyasztás, kevés pihenés, későn fekvés, mozgásszegény éltmód, kevés folyadékbevitel, dohányzás, környezetszennyezés, savas étrend) a test nem tud megszabadulni minden, benne keletkező savas hulladéktól. Így ezeket a hulladékokat felhalmozzuk valahol a testünkben. Ez az öregedés folyamata. 

Hogy a helyzet még rosszabb legyen, ezekkel a szerves savakkal együtt az elfogyasztott hússal, gabonával, gumós növényekkel további klór, foszfor és kén alapú szervetlen savak kerülnek szervezetünkbe.  Nem eszünk elegendő olyan, lúgosító (öregedést gátló) ételt mint gyümölcsök, és zöldségek, melyek a lúgos szervetlen ásványok (kalcium, magnézium, szódium, potassium) forrásai. 

Bár a szervetlen ásványok mennyisége a szervezet által előállított szerves savas salakanyag mennyiségéhez viszonyítva kicsi, mégis inkább erősítik a savasodást. Egy dolgot továbbá ki kell emelni: ha valaki egyeltalán nem enne savas vagy savasító ételeket, amíg szénhidrátot és fehérjét fogyaszt, addig a teste így is több savas hulladékot állít elő, mint amennyit a szervetlen lúgos ásványok kompenzálhatnak.
Születésünkkor a vérünk lúgossága (artériánál mérve) magasabb; a pH-ja 7,44. Ahogy öregszünk ez 7,35-re vagy még alacsonyabbra csökken, tehát savasodik.  A 0,09-es különbség nagyon kevésnek tűnik, de mivel a pH skála logaritmikus, ez 1,23-szor annyi hidroxyl iont (OH-) jelent a 7,44-es pH-jú vérben, mint a 7,35-ösben.

A hidroxyl ion oxigén leadó, míg a hidrogén ion (H+) oxigén felvevő. Más szavakkal a fiatalok vérében 23%-kal több oxigén leadó elem van, mint az idősebbekében. Nem csoda, hogy energikusabbak. 

A húgysav szinte képtelen vízben, alkoholban, éterben oldódni, de oldódik lúgos sók oldatában. Vagyis oldódik lúgos kémhatású vízben is. Az Ízületi gyulladás és a köszvény fő oka az ízületek között lerakódó húgysav. Ez ugyanis az idősebb korban savasabbá váló vérben nem oldódik. A lúgos kémhatású víz ivása hatására a vér pH-ja fokozatosan emelkedik, és a köszvény magától eltűnik. (Az ionizált, lúgos kémhatású vízről bővebben később olvashatunk)

Miután hosszú időn keresztül gyenge színvonalon „működtetjük” a méregtelenítő, hulladék-eltávolító mechanizmusainkat, testünk egyes részei másoknál több savat halmoznak fel, és a savas környezetekben eltömődnek a hajszálerek. Ennek hatása pedig az, hogy egyes szerveink lomhábban kezdenek működni. Minden ok nélkül fáradtnak és levertnek érezzük magunkat, és az olyan betegségek megjelenését, mint magas vérnyomás, izületi gyulladás, cukorbetegség, asztma, allergia stb. azzal magyarázzuk és fogadjuk el, hogy „ÖREGSZÜNK”.


Alkáli étrend

Extrém esetben olyan mértékű lehet a savas elemek felhalmozódása egyes helyeken, hogy elkezdik maguk körül rombolni az egészséges sejteket. Az egészséges sejteknek egy enyhén lúgos pH szintet kell fenntartaniuk. Néhány sejt megváltozik, hogy alkalmazkodjon a savas környezethez. Ha ezt megteszik rákosodást indítanak el. A rákos sejtek savas kémhatásúak, míg az egészséges sejtek lúgos kémhatásúak. Még, ha a daganatot el is távolítják, ha a területen a savasság fennmarad, megvan az esélye, hogy új alakul ki.

Egyénenként változó, hogy a salakanyagok pontosan hol halmozódnak fel. Viszont az, hogy ez melyik testrész, az meghatározhatja azt is, milyen betegség alakul ki. Családokon belül a lerakóhelyek hasonlóak lehetnek Ez összefüggésben állhat egyes betegségek öröklésével.


A fiatalodás folyamata

Mivel az öregedési folyamat salakanyag felhalmozás a testben, a fiatalodás folyamatához az vezet, ha segítjük a testünket hogy megszabaduljon rég felhalmozott salakanyagaitól.
Ez a visszafordított öregedés két lépésből áll. Első lépésben ki kell alakítani egy jó salakürítő rendszert, második lépésben a lerakódó salakanyagokat kell eltávolítani.

Egy jó salakürítő rendszer
Mivel, mint azt fent is említettük, a salakürítés a vizeleten és izzadságon keresztül, folyékony formában történik, fontos, hogy nagyon sok vizet igyunk. Bármilyen diétán vagyunk az orvos általában napi 8 pohár víz ivását javasolja. Tudják, hogy az ürítés a vizeleten keresztül folyik, de nem mondják meg milyen vizet igyunk.

Mivel a salakanyagok legtöbbje savas, a legjobb, ha lúgos kémhatású vizet iszunk. Ilyen vízből 4 pohár elfogyasztása sokkal hatékonyabb, mint 8 pohár csapvíz, ásványvíz, vagy szűrt ivóvíz. Vannak olyan, vízionizálónak nevezett berendezések, melyek elektromos úton szétválasztják a csapvízben levő savas és lúgos ásványi anyagokat. 

Egy minőségi vízionizáló berendezés normális – mind savas, mind lúgos ásványi anyagokat tartalmazó - csapvizet vesz fel, melynek pH értéke 7 körüli. A rendszer ebből a vízből 9 vagy magasabb pH-jú, a csapvíz alkáli ásványait tartalmazó vizet választ ki. Ugyanakkor másik kimenetén 5 vagy alacsonyabb pH-jú, savas ásványokat tartalmazó víz folyik.

Mivel ez a lúgos kémhatású víz a csapvízhez képest kétszer annyi alkáli ásványt tartalmaz, és SEMMI savas ásványt, több mint kétszer olyan hatékony, mint a csapvíz, melyből készítették. A testben csak a savas elemeket semlegesíti és távolítja el. Ha megiszunk 8 pohár csapvizet, az is kimoshat savas salakanyagokat, de olyan lúgos anyagokat is mint a potassium. Ezért végeznek vérvizsgálatokat egy komoly diéta alatt. A lúgos kémhatású vízzel nem kell aggódni a potassium kioldódása miatt.  

Az itt említett termékek nem valamely betegség diagnosztizálását, kezelését, gyógyítását, megelőzését célozzák. 
Az itt elhangzott információ oktatási célú és nem helyettesíti a háziorvos véleményét.

© AllOrganic INC 2005, 
Köszönet Kállai Szilárdnak a fordításért!

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com