Hírlevél

 

Az ionizált víz egy erőteljes antioxidáns. Gondolj csak bele, milyen lenne ha egyszerű csapvízből elő tudnál állítani egy antioxidánst, ami késlelteti az öregedési folyamatokat. Minél nagyobb egy étel, ital ORP értéke annál jobban oxidálja, öregíti szervezetedet.

Az ionizált víz egy erőteljes antioxidáns. Gondolj csak bele, milyen lenne ha egyszerű csapvízből elő tudnál állítani egy antioxidánst, ami késlelteti az öregedési folyamatokat. Minél nagyobb egy étel, ital ORP értéke annál jobban oxidálja, öregíti szervezetedet. Az ORP egy mértékegység, mely az oxidáló mértéket fejezi ki Oxidation-Reduction Potential. Az öregedés legfőbb oka a szervezet oxidálódása. Ennek megelőzése, vagy visszafordítása, késlelteti az öregedést, ezáltal fiatalít. Az ionizált víz NEGATÍV ORP-vel rendelkezik, így szó szoros értelemben megakadályozza és vissza is fordítja szervezet oxidációját. Az ionizált víz lényegében sejt szinten megújít minket. Hihetetlenül hangzik, de az ionizált víz egy olyan folyadék, mely visszafordítja az öregedési folyamatokat, ezért öregedés késleltetésével kapcsolatos tudományos kutatások foglalkoznak vele.

Egy frissen facsart narancslének -250 az ORP értéke. A frissen készített zöldség és gyümölcslevek rendszeres fogyasztása növeli az élettartamot. Ilyen frissen készített leveket viszont csak ritkán 1-2 pohárral készítünk. Ionizált vízből lehetőségünk van jóval nagyobb mennyiség fogyasztására, annyit inni amennyit csak szeretnénk. Sok ember naponta több litert iszik.

Az ionizált víz másik fontos antioxidáns tulajdonsága, hogy  2-3x magasabb az oxigéntartalm a csapvízéhez képest. Feltölti friss oxigénnel a szervezetet. Az ionizált víz sok-sok hidroxil iont tartalmaz. Ezek az oxigén molekulák extra elektronokkal rendelkeznek, így az ionizált víz antioxidánssá válik, akár csak az A, C, E vitamin. A hidroxil ionok lekötik a szabad gyököket. A szabad gyökök instabil oxigén molekulák, amelyek ha túl sok van belőlük károsítanak bennünket. Másrészről pedig ,a hidroxil ionok nagy mennyiségű oxigénnel látják el testünket, ami bőséges energia testünk számára. Az oxigén az egyik legkimerültebb forrása a szervezetünknek. Ennek oka táplálkozásunk, és a Föld oxigénháztartásának rohamos kiürülése, romlása. Az oxigén elpusztítja a daganatos sejteket, akár csak a káros baktériumokat, vírusokat. A testszöveteket megszabadítja a savas salakanyagoktól. Az egészségünk egyik alappillére az elegendő oxigéntartalom a testben, ezért az egyik legfontosabb energiaforrás. Ha a napot egy nagy pohár ionizált vízzel kezdjük, szervezetünk természetes módon felélénkül.

Az ionizált víz bázikus, lúgos kémhatású ezzel helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát.Ha fehérlisztes pékárut, húst, cukros édességet, készételeket, sült, főtt ételeket fogyasztunk, akkor táplálkozásunk igen savas. A szénsavas üdítők is extrém módon savasítják testünket.  Az elsavasodott szervezet ideális táptalaj a megbetegedéseknek. Ízületi gyulladás, emésztési problémák, szívkárosodás, cukorbetegség, rák, magas vérnyomás, depresszió és hosszú a sor… Az ionizált víz, mivel lúgos, kimossa a felhalmozott savat a vérből, szövetekből ezzel helyreállítja a szervezet ideális enyhén lúgos kémhatását. Ezért is hívják több helyen az ionizált vizet alkáli víznek (USA - alkaline water). A betegségek megelőzésének egyik legfontosabb lépése, a sav-bázis egyensúly helyreállítása. Ennek felismerése hatalmas előrelépés az egészségmegőrzésben ,és kutatások, kísérletek sokasága támasztja alá.

Az ionizált víz hidratáló képessége 6x nagyobb mint a hagyományos vízé. A víz testünk legfontosabb alkotóeleme, több mint 80%-a testünknek víz. Az ionizált víz alapvetően más, mint a hagyományos víz. A vízmolekulák egymáshoz tapadnak, ezeket az egymáshoz kapcsolódó vízmolekulákat klaszternek nevezzük. A hagyományos vízben a 12-18 vízmolekula alkot egy klasztert, ami túl nagy, hogy egy sejt közvetlenül felszívhassa. Az ionizált víz hexagonális klaszterrel rendelkezik, ami azt jelenti csupán 6 víz molekula alkot egy klasztert. Ez lehetővé teszi, hogy közvetlenül a sejtekbe bejusson. Ezért is hívják több helyen mikroklaszter víznek, vagy mikrovíznek. A víz klaszterszerkezete újra strukturálódik az ionizáció során, ami lehetővé teszi, hogy a víz hidratáló képessége hatszorosára nőjön. A megbetegedéseknek és az öregedésnek egyik fő oka a krónikus dehidratáció. Minél öregebb vagy, annál kevesebb a víz a testedben. Ha a sejtek tartósan dehidratálódnak, akkor legyengülnek. Egyszerűen nem iszunk elegendő tiszta vizet. Ha egészséges akarsz lenni hidratálnod kell a tested, tiszta víz fogyasztásával, különben gyorsabban megöregszel, megráncosodsz, és tested könnyebben beteg lesz. Ezért igazán értékes tulajdonsága az ionizált víznek a hatszoros hidratáló képesség.

Az ionizált víz igen hatékony méregtelenítő. Mivel a víz klasztermérete sokkal kisebb, 6x nagyobb hatásfokkal jut be a testszövetekbe, és onnan könnyedén mossa ki a mérgező savas lerakódásokat. Sokkal nagyobb hatásfokkal mint a hagyományos víz. A lúgos kémhatás, a vízben lévő elektronok, sejtszinten, sőt annál is kisebb szinten tisztítják ki a tested.  Mint láthatod, az ionizált víz több szinten hat, erősíti, tisztítja a tested. Te magad döntheted el, hogy ez a folyamat mennyire legyen lassú, kíméletes, vagy éppen intenzív, azáltal, hogy lágyabb, vagy erősebb fokozatú ionizált vizet fogyasztasz.

Az ásványi anyagok ionizált formában sokkal jobban hasznosulnak a szervezetben. Az ionizált víz sokkal több hasznos ásványi anyagot tartalmaz a hagyományos víznél. Az ionizáció folyamatában egy nagyobb vízmennyiségből gyűjtik össze az elektródák a hasznos ásványokat. Ezek az ásványok pl. kalcium, magnézium nagyon fontosak a szervezetnek, de tablettás formában elég rossz a beépülési hatásfokuk. Az ionizált víz egy hatékony módja, hogy feltöltsük kimerült ásványi anyag raktárainkat.

Az ionizált víz jobb ízű és a belőle készült étel ízletesebb. Jobban kihozza az íz anyagokat, antioxidáns hatása megvédi a hasznos tápanyagokat. A zöldségek finomabbak, és színesebbek, ha ionizált vízben főnek. Csökkenti az ételek káros savasságát. A kávé tea íz anyagai jobban kijönnek és semlegesíti savasító hatását. Csak próbáld ki. Biológiai értéke magasabb az így készült ételnek.

Az ionizált lúgos vizek belsőleg, az ionizált savas vizek pedig külsőleg hatékonyak. Erről talán legközelebb írok…

Honnan tudsz ilyen ionizált vízhez jutni? Erre valók a vízionizáló berendezések, melyeket ma már igen kedvező áron, és méretben be lehet szerezni. 10 ével ezelőtt inkább egy orvosi berendezés árkategóriájába tartozott (értsd: 4000 $ felett). Az utóbbi 5 évben az ára egy háztartási berendezés szintjére zuhant. Akár a konyha gyöngyszeme is lehet. Ha úgy gondolod, megéri hűtőt, tűzhelyet, mosogató gépet venni, biztosíthatlak, hogy ez a készülék az egyik legjobb beruházásod lesz. Ha érdekel, írj nekem: Gyurkó Eszter  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com